21 Nisan 2014 Pazartesi

Park Kolomenskaya / Moskova

      Havalar ısındıkça Moskova daha bir güzel gözükmeye başladı bana, hele bu şehrin içine saklanmış, bozulmadan bugünlere kadar gelebilmiş doğal güzellikler içinde gezinirken, huzuru hissediyor insan.. Bu hafta Park Kolomenskaya 'da idik. Göz alabildiğine uzanan devasa bir parktı, tarihi yapılar ile çevrili,sakin bir nehir kenarında, çok güzel bir mekandı.



12 Nisan 2014 Cumartesi

Arbat / Moskova

     Bu hafta sonu dışarı çıkarken çantama fotoğraf makinemi de attım ve gezi boyunca elimin sürekli deklanşör üzerinde olduğunu farkettim.Neden daha önce gezip gördüğümüz güzel mekanları burada paylaşmadım bilemiyorum ama bu kez en azından Moskova günlerimizden hatıra tadında ki resimleri paylaşmak istedim.
     Hava güzeldi. En azından Güneş vardı.Nisan ayında da kar yağışına şahit olduğum için burada, Güneş gördüğüm her an ," tamam artık bahar geldi " diyorum. Çoğu zaman hava şartları bizi genelde kapalı mekanlara yönlendiriyor. Güneş'i gördüğümüz an kendimizi yürüyüş yapabileceğimiz mekanlara atıyoruz. Bu hafta sonu hep gidelim dediğimiz fakat vakti ancak gelmiş olan Arbat Caddesi'ni gezdik.
   
      Arbat , eski Moskova'nın sembollerinden.Tarihi 1493 yılına kadar dayanıyormuş.Cadde boyunca yer alan binaların mimarisi görmeye değer. Ünlü bir cadde, ünü üzerinde burada yaşamış olan isimlerin de etkisi mevcut muhakkak.Çehov, ilk oyununu burada sergilemiş. Puşkin,Çaykovski burada yaşayan ünlülerden.

                       

5 Nisan 2014 Cumartesi

Yavaşla



     Günler hep bir koşuşturma, yapılacaklar listesi ve yapılamayanlar listesi halinde akıp geçerken elime geçti bu kitap. Hep bir şeyler yarım kalıyormuş hissi içimde iken, tüm dünya avuçlarımda , tüm arkadaşlarım elimin altında fakat ben onların sesini dahi duyamaz iken. Facebook, instagram aleminde dalganıyorken yani kalabalıklar içre yalnız iken.  "YAVAŞLA"  , "Bu dünyadan bir defa geçeceksin" dedi Kemal Sayar. Pek te güzel söyledi, durdum, dinlendim, seyrettim ve bir baktım okurken , bitmiş yine geçmiş gitmiş zaman.

                                          

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...