2 Ağustos 2014 Cumartesi

St. Petersburg 1 - Hermitage (Ermitaj) Müzesi


     Petersburg'a Moskova üzerinden hızlı tren ile ulaştık. Ortalama 200 km. hız ile geçtik küçük kasabalar, şirin köylerden. Köy evleri adeta Hansel ve Grateldeki şekerden ev gibiydiler. Her bir ev ayrı renkte, çiçeklerle dolu minik bahçelerle çevrili idi. Gerçi evleri birer silüet halinde görebildim bu hızda ama yinede çok sevimlilerdi.







Hermitage Müzesi


     Hermitage devasa bir saray. Çariçe Katerina'nın kışlık sarayı imiş. Bu sarayda sanat eserlerini toplama alışkanlığı da onun ile başlamış. Günümüzde mevcut sanat eseri sayısı 3 milyona ulaşmış. Saray 1075 odadan oluşuyor ve toplam 25 km2 gezi alanı mevcut. Müzenin tamamını bir gün içerisinde dolaşmak pek mümkün gözükmüyor. Biz artık ne kadar hırs yapıp kaç oda gezdik bilemiyorum ama içeriden çıktığımızda bahçedeki banklara adeta yığılıp kaldık :)

      Müzeyi farelerden korumak için yaklaşık 50 kadar kedi besleniyormuş. :) Müzedeki hediyelik eşya bölümünde bol bol kedili eşya bulmak mümkün bu sebeple hatta çocukların yapmış oldukları kedi resimlerinden oluşan küçük bir sergi de mevcut. :)

     Bir de odalarda bekleyen babuşkalar ( Rusçada babaanne) çok sevimli idiler. Eğer eserleri ellemeye çalışırsanız hatta zinhar yaklaşayım derseniz korkutucu olabiliyorlar . :)
  

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...