19 Ağustos 2011 Cuma

Kızıma İlk Öğüdüm

                                                 


İnsan büyüdükçe gördüğü dünya küçülür kızım.Çocukken kafasını kaldırarak bakmak zorunda olduğu herşey şimdi göz hizasındadır,belki de daha aşağıda.Annesi,babası velhasılı herşey, artık o kadar da yukarıda olmadıklarını farketmeye başladığı an garip duygular aklına hücum etmeye başlar.
  "Aslında onları dinlemek zorunda değildir ne de olsa onlara yakındır hatta onlardan daha ileridedir çünkü onlar eski kafalıdır.O daha çok şey bilmektedir.Dünyada bir O vardır ve dünya O'nun etrafında dönmektedir.İçinden ne geliyorsa onu yapmalıdır.Canının istediği herşeyi dilediğince yaşamalıdır."
  Kanın deli aktığı bu döneme "ergenlik" denir.Çocukluktan gençliğe adım atan insan gözünde küçülen değerleriyle etrafında kimseyi dinlemeden, "özgürce" ve "sarhoşça"  davranmaya başlar.Yaşadığı dönemden en az bir on yıl sonra öğrenecektir ki aslında küçük sandığı hiçbir şey küçük değildir.Eski kafalı sandıkları yaşadığı hayat tecrübesi ile ondan fersah fersah uzakta ve ileridedir, dünya sadece O'nun için dönmez ve dünyada sadece O yoktur.
  Dünyada öyle insanlar vardır ki birileri fazla doyduğu için aç kalanlar,birileri daha fazla toprak istediği için yurtsuz kalanlar,ezilenler,zulme uğrayan mazlumlar ve kibri dağlardan büyük mağrurlar.Kısacası bu zıtlıkların dengede tuttuğu dünyaya O'nun bir gönderiliş amacı vardır ve asıl uğraş,asıl bilgelik,asıl ileri görüşlülük bu amacı bulabilmektir.
  Meryem'im sen de her insanın geçtiği bu gençliğin en deli zamanına ulaştığında bu yazdıklarımı düşün,senden yaşça büyük olan ve seni seven ailenden hiçbir zaman uzaklaşma,sözlerini aklının bir köşesinde sakla.
  Umuyorum ki güzel kızım,Rabbim'e niyazım sen bizlerden çok çok ileride,yaratılış gayesini bilen ve bu yolda yürüyen,Rıza makamında bir kul olursun.
 Dünya küçüldü sanıp aldananlardan olma kızım,büyüdükçe küçülen içindeki masum çocuk olmasın, o hep içinde bir yerlerde seninle olsun.
  Tecrübe sahibi insanları dinle ve yaşanmışlıklarından ders al, eski kafalı değiller emin ol,sözleri seni hayata hazırlayan deneyimler.Ben o günlere erişebilirsem "Anne , sen bilmezsin" deme emi kızım,benim bilmediklerim elbette var ama senin de yaşamadıkların.
  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...